Speurders van de lokale politie Neteland, bijgestaan door collega's van de federale politie, zijn dinsdagochtend met 4 drugshonden binnengevallen in Garage Peeters aan de Herenthoutseweg in Herentals.

Garage Peeters is in Herentals verdeler van onder meer Jaguar, Land Rover, Kia en Daf Trucks. Het zou gaan om een drugsdossier.

Rond de garage werden linten opgehangen en niemand mocht naar binnen, ook de medewerkers niet. Rond 8.30u werd de operatie afgerond. Politie en parket beloven later vandaag meer uitleg over het hoe en waarom van de actie.

Of er drugs werden gevonden is niet bekend, maar volgens het parket zijn er wel 3 wagens in beslag genomen voor verder onderzoek.

De sterke man achter Garage Peeters is Michael Peeters. Hij kwam eerder dit jaar nog in de media, toen hij met een splinternieuwe en peperdure Jaguar crashte op de E313 in Olen en er daarna samen met zijn vriendin Tanja Dexters vandoor ging zonder een verklaring af te leggen aan de politie. (Belga) Foto Nnieuws archief / en Photo News : Tanja Dexters in betere tijden.

Update 17u : Intussen is iedereen weer vrijgelaten.